petek, 14. februar 2020

Adeus Braga! ☀️

Pretekla dva tedna smo izpopolnjevali svoje znanje na Portugalskem. Prvi dan smo si ogledali mesto Braga, kjer smo tudi bivali v hotelu Urban hotel Estacao.

Pri delodajalcih smo se učili izdelave lokalnih sladic. Veseli nas, da smo se lahko naučili izdelovati njihovo tradicionalno sladico Pastel de Nata. V vsaki slaščičarni je bilo delo raznoliko.

V slaščičarni Flor da Venezuela smo se naučile novo tehniko zavijanja rogljičkov, njihovih tort, slanih zavitkov z mesnim nadevom ter piškotov fidalguinhos. Zanimivo je, da je veliko njihovih tort sestavljenih iz listnatega testa in jajčne kreme.

V slaščičarni Casa das Natas smo se naučile različnih priprav in tehnik. Ena izmed njih je uporaba strojev za izdelavo Pastel de Nata in drugačna tehnika zavijanja rogljičkov. Pogosto smo brizgale in glazirale piškote, izdelovale manjše pite ter makrone. Sestavljale in okraševale smo tudi njihove torte.

V slaščičarni Pastelaria Brigida sva prav tako videla nove tehnike in načine dela. Najbolj zanimivo je bilo, da poleg vseh sladkih sladic izdelujejo tudi zelenjavne in mesne pite.

Vikend smo preživeli z ogledom glavnega mesta Lizbone in Porta.

Danes pa smo bili na plaži Praia do Cabedelo ob Atlantskem oceanu.Večer smo preživeli na slavnostni večerji v družbi organizatorjev Bragamob.

Podelili so nam certifikate za pridobljeno znanje.

Zahvaljujemo se našemu zavodu BIC Ljubljana, Živilski šoli in programu Erasmus+, da so nam omogočili strokovno izpopolnjevanje v tujini. Pridobitev takšnih znanj, spretnosti in izkušenj nam bodo v prihodnosti zagotovo pomagale pri iskanju zaposlitve.

Obrigada, Obrigado!

Ema, Eva, Isabela, Veronika, Nika, Maja, Laura, Klemen in Lidija


☀️☀️

Ni komentarjev:

Objavite komentar